Ne gândim rar la necesităţile genelor noastre. Facem totul pentru a le mări volumul, fără a acorda atenţie efectelor adverse ale acţiunilor noastre. Aflaţi dacă faceţi sau nu aceste greşeli.
Majoritatea femeilor doresc ca genele lor să arate întotdeauna perfect şi totuşi, nu fac nimic pentru a le îmbunătăţi condiţia. La urma urmei, desimea şi lungimea genelor depind de sănătatea acestora! De fapt, o parte a acţiunilor noastre contribuie la înrăutăţirea condiţiei genelor în loc de a le ajuta. De cele mai multe ori, ne slăbim inconştient genele, care îşi pierd vitalitate şi cad excesiv.
TOP 10 – GREŞELI ÎN MACHIAJUL ŞI ÎNGRIJIREA GENELOR
1. Utilizarea unui rimel expirat
Data de expirare a unui rimel este, de obicei, de 3 luni, cu excepţia cazului în care producătorul indică diferit. După această perioadă de timp, produsul cosmetic îşi pierde proprietăţile, devenind mai dens şi mai uscat. Acesta nu mai este la fel de eficient ca la început şi poate deteriora grav genele. În plus, unele ingrediente se pot oxida şi îşi pot schimba proprietăţile, astfel încât, rimelul va forma reziduuri şi genele se vor deteriora.
2. Curbarea genelor acoperite de rimel
Ondulatorul de gene este un instrument care permite curbarea şi chiar volumizarea genelor. Din păcate, multe femei îl folosesc incorect, din cauza lipsei de timp pentru aplicarea tratamentelor de înfrumuseţare. De obicei, aplicăm doar câteva straturi de rimel. Astfel, atunci când ne pregătim pentru un eveniment mai important, facem acelaşi lucru şi optăm pentru un ondulator de gene pentru a înfrumuseţa aspectul acestora. Aceasta este o greşeală care poate sfârşi prin gene blocate, deformate şi rupte. Utilizaţi întotdeuna ondulatorul de gene pe genele curate, înainte de aplicarea rimelului!
3. Omiterea procedurii de îndepărtare a machiajului înainte de culcare
Una dintre cele mai comune greşeli cu un impact negativ asupra condiţiei genelor, dar şi asupra tenului, este omiterea procedurii de îndepărtare a machiajului înainte de culcare. Din cauza lenii, mergem deseori la culcare cu machiajul aplicat sau ne demachiam neadecvat, uitând că toate reziduurile produselor cosmetice şi impurităţile limitează accesul nutrienţilor şi împiedică regenerarea genelor. Creşterea acestora este perturbată şi foliculii de păr astupaţi contribuie la slăbirea bulbilor şi la căderea genelor.
4. Aplicare excesivă a tratamentelor de înfrumuseţare
Genele sunt fire de păr foarte delicate care nu apreciază foarte multă comoţie în jur. Prin urmare, este necesar să efectuaţi toate tratamentele de înfrumuseţare cu moderaţie. Cu cât aplicăm extensii de gene, cu cât le laminăm, vopsim sau curbăm mai mult, cu atât acestea devin mai fragile. Majoritatea agenţilor utilizaţi pentru a oferi genelor o anumită culoare şi formă sunt amestecuri chimice care le deteriorează permanent structura.
5. Neaplicarea serurilor de gene
Chiar dacă popularitatea serului de gene este în permanentă creştere, doar femeile care doresc să-şi alungească genele optează pentru un astfel de produs. Cu toate acestea, un ser de gene de calitate superioară merită utilizat chiar şi dacă sunteţi mulţumite de aspectul genelor dumneavoastră. Acesta va furniza genelor substanţe nutritive esenţiale şi va menţine nivelul de hidratare optim, înfrumuseţând şi mai mult genele. Dacă nu folosiţi un ser de gene, genele dumneavoastră sunt mai predispuse la deteriorare şi slăbire.
6. Aplicarea prea multor straturi de rimel
Moderaţia este foarte importantă în machiaj. Nu numai pentru a evita efectele caricaturale, ci şi pentru a menţine sănătatea genelor. O cantitate prea mare de rimel nu oferă nimic bun. De ce? Excesul de rimel se poate depune în foliculii de păr, poate alipi şi supraîncărca genele. De asemenea, formula cauzează căderea mai frecventă a genelor, acestea devenind mai slăbite şi mai predispuse la factorii mecanici de deteriorare.
7. Utilizarea unui rimel rezistent la apă fără un motiv bun
Femeile preferă rimelurile rezistente la apă deoarece acestea garantează un aspect impecabil indiferent de condiţii – ploaie, vânt, lacrimi etc. Rimelurile cu formulă rezistentă la apă sunt deseori îmbogăţite cu substanţe dăunătoare care pot slăbi genele. Cu siguramţă, este mai indicat să alegem un rimel non-rezistent la apă, cu o formulă bine alcătuită şi rezistentă, care poate fi îndepărtat cu uşurinţă.
8. Aplicarea frecventă a extensiilor de gene
Genele false arată uimitor, sunt confortabile şi nu necesită aplicarea rimelului în fiecare dimineaţă. Deşi aplicarea extensiilor de gene o dată nu deteriorează genele, purtarea acestora zilnic provoacă slăbirea permanentă a bulbilor şi căderea excesivă a genelor. Aceste tipuri de tratamente merită aplicate doar la ocazii speciale.
9. Aplicarea uleiului de ricin la nivelul genelor
Ideea de a aplica un ulei la nivelul genelor nu este fără merite. Uleiurile conţin o mulţime de acizi graşi preţioşi, antioxidanţi şi vitamine. Uleiul de ricin este cel mai recomandat ulei, care, teoretic, ar trebui să accelereze procesul de creştere a genelor. Din păcare, acesta este foarte dens şi, fără amestecarea cu alte uleiuri cu formulă mai uşoară, poate alipi şi slăbi genele.
10. Îndepărtarea neadecvată a machiajului
Merită să ne reîntoarcem la îndepărtarea machiajului. Omiterea acestei proceduri este o greşeală ruşinoasă, dar efectuarea incorectă a procedurii poate, de asemeena, deteriora genele. Pentru machiajul ochilor, apa micelară, loţiunile delicate, sau loţiunile care dizolvă şi îndepărtează cosmeticele sunt cele mai recomandate. Apoi, este suficient să aplicaţi o dischetă din bumbac îmbibată în produs cosmetic, să aşteptaţi şi să ştergeţi delicat impurităţile. Cel mai nociv lucru pe care îl putem face este să frecăm prea viguros genele.