Cum (şi de ce) să îngrijim rimelul şi aplicatorul său?

Aţi achiziţionat un rimel şi vă întrebaţi de ce nu acoperă genele la fel de bine ca în urmă cu câteva săptămâni? Obervaţi din ce în ce mai multe reziduuri între peri, aplicatorul nu mai separă genele şi întregul machiaj de ochi arată, pur şi simplu, neîngrijit? Surprinzător, nu rimelul este neapărat de vină. Dacă îngrijim sau nu aplicatorul rimelului se pare că infleunţează efectul final de machiaj. Vă vom oferi câteva indicii despre cum puteţi ajuta rimelul să ofere un machiaj de ochi durabil şi precis şi cum să oferiţi genelor un aspect atractiv.

De ce este indicat să îngrijim rimelul?

Rimelul este un produs cosmetic care pare destul de rezistent şi durabil, însă, din păcate, nu este. În ciuda faptului că acesta se oxidează treptat de fiecare dată când periuţa este scoasă din tub, lichidul se coagulează şi se usucă extrem de rapid, formând reziduuri între peri. Rimelul coagulat formează mici bulgări care aderă pe suprafaţa genelor. Mai mult decât atât, în timp, rimelul îşi poate schimba consistenţa, dacă nu este îngrijit corespunzător. Aceasta va rezulta în gene grupate, reducerea termenului de valabilitate, precum şi uscare rapidă şi cojirea rimelului în timpul aplicării. Cum se pot preveni toate acestea?

Cum să îngrijim rimelul?

  1. Spălaţi periuţa rimelului
    Dacă doriţi să obţineţi întotdeauna un machiaj impecabil şi să preveniţi depunerea reziduurilor de rimel pe gene, nu uitaţi să spălaţi periuţa rimelului. Este sufient să aplicaţi apă caldă, combinată cu o loţiune delicată, hipoalergenică sau săpun natural, în special dacă folosiţi periuţe din nailon, „păroase”. Reţineţi că perii aplicatorului dunt uşor de deformat. Aplicatoarele din silion sunt mai uşor de menţinut curate şi, de asemenea, mai rezistente. În ultimul rând, periuţa rimelului ar trebui spălată de cel puţin două ori pe lună (cel mai indicat, o dată pe săptămână).
  2. Închideţi bine capacul tubului de rimel
    Rimelul este un produs cosmetic care reacţionează treptat la contactul cu aerul. Prin urmare, pentru a menţine consistenţa neschimbată, verificaţi întotdeauna dacă acesta este bine strâns. Mai mult decât atât, încercaţi să nu „pompaţi” aer în interiorul recipientului, prin urmare, nu mişcaţi periuţa în sus şi în jos – în definitiv, nu veţi colecta mai mult rimel pe periuţă facând acest lucru. Tot ce veţi reuşi prin această mişcare este să înrăutăţiţi consistenţa produslui. Drept consecinţă, rimelul se va usca mai rapid deoarece apa din conţinutul prodului se va evapora mai repede.
  3. Nu diluaţi un rimel vechi cu loţiune de îndepărtare a machiajului sau cu alte lichide
    Adăugând loţiune de îndepărtare a machiajului sau loţiune micelară într-un rimel este o practică frecventă care, din păcate, nu are un impact pozitiv asupra calităţii produsului. Substanţele din conţinutul produsului lichid pot reacţiona negativ cu moleculele rimelului. Aceasta, în schimb, poate avea consecinţe groaznice: de la schimarea calităţii şi durabilităţii rimelului, ceea ce rezultă într-un machiaj inestetic al ochilor, până la reacţii alergice. În orice caz, dacă rimelul dumneavoastră devine prea dens, plasaţi tubul într-un pahar cu apă caldă. Recipientul se va încălzi şi rimelul în sine va deveni mai lichid. Acest truc vă va salva ziua atunci când rimelul vă cauzează probleme înaintea unui eveniment important sau dimineaţa când vă pregătiţi să plecaţi la lucru. Totuşi, este mai indicat să înlocuiţi un rimel dens cu unul nou şi proaspăt.