Poate părea că deja cunoaştem totul despre rimeluri şi despre cum trebuie să le folosin. Însă, greşelile în machiajul ochilor sunt încă frecvente. Prin urmare, dacă sunteţi iritate de faptul că genele dumneavoastră nu arată la fel ca în reclamele TV, asiguraţi-vă că nu faceţi una dintre aceste greşeli de bază la aplicarea machiajului.
Cele mai frecvente greşeli la aplicarea rimelului
- Donatella Versace spunea cândva că, în machiaj, nu există conceptul de prea mult rimel. Din păcare, acest privilegiu nu se aplică, aparent, tuturor, prin urmare, înainte de a aplica al treilea sau al patrulea strat de rimel, aiguraţi-vă că rimelul dumneavoastră poate face faţă unei astfel de aplicări. De cele mai multe ori, aceasta rezultă în gene alipite şi în aşa-numitul efect de picioare de păianjen.
- Aţi aplicat primul strat de rimel şi aţi aşteptat cu răbdare ca acesta să se usuce? Este o pierdere de timp şi un risc: cel mai indicat este să aplicaţi următorul strat pe un rimel umed. Fiecare stilist şi artist de machiaj ştie acest lucru. Prin urmare, aplicaţi al doilea strat de rimel înainte ca primul să se usuce – astfel, veţi putea stiliza mai bine genele, fără riscul de a grupa genele.
- Aveţi obiceiul de a pompa bagheta rimelului în recipient? Aproximativ 90% din femei fac asta. Este un obicei care implică introducerea energică a periuţei în tub – iar şi iar. Credem că, astfel, periuţa va colecta mai mult rimel şi că se va distribui mai bine între perii aplicatorului înainte de a-l aplica pe gene. Din păcate, această practică doar împinge o cantitate mare (şi complet inutilă) de aer în tub. Produsul îşi schimbă consistenţa şi nu mai permite o aplicare la fel de eficientă.
- Ştim că dimineaţa nu avem foarte mult timp la dispoziţie pentru a aplica machiajul cu precizie, însă câteodată, este mai indicat să renunţăm la aplicarea fardului de ochi sau a rujului şi să ne concentrăm pe aplicarea rimelului. Aplicarea neglijentă sau rapidă poate distruge întregul machiaj şi, câteodată, rimelul pătează pleoapele superioare şi inferioare. În astfel de situaţii, o idee bună este să utilizăm un truc bine cunoscut de artiştii de machiaj şi blogeri: plasaţi o linguriţă între gene şi piele. Cu ajutorul acestei metode, vă veţi asigura că rimelul nu atinge pielea. Excesul de produs va rămâne pe linguriţă, iar pleoapele vor arăta impecabil, fără nicio pată.
- Dacă nu spălaţi bagheta rimelului – depozitele de rimel se vor depune în spaţiile dintre peri şi vor ajunge pe gene în timpul aplicării rimelului. Bacteriile cresc cu uşurinţă pe aplicatorul rimelului. Reţineţi că periuţa rimelului trebuie spălată cu apă sau cu un lichid non-iritant. Se recomandă spălarea aplicatorului o dată sau de două ori pe săptămână.