Majoritatea dintre nou îl folosim zilnic, dar de fapt, nu ştim foarte multe despre acesta. Cine a inventat rimelul de gene? Care este povestea din spatele acestui produs cosmetic revoluţionar şi renumit în toată lumea? Descoperiţi cele mai interesante aspecte despre rimeluri. Aflaţi dacă ştiţi data de expirare a rimelului.
1. Nu există niciun consens privind inventatorul rimelului.
Cea mai comună informaţie este că prototipul rimelului actual a fost inventat de T. L. Williams, care a amestecat vaselină cu praf de cărbune pentru a-şi ajuta sora, Maybel, să îşi seducă logodnicul neloial. Aceasta se întâmpla în anul 1923 şi, doi ani mai târziu, a fost fondată compania Maynelline, a cărei denumire a fost creată prin alăturarea numelui Maybel şi Vaselină. Nu ştim cu siguranţă care este adevărul.
Puţine persoane ştiu că primul rimel a fost inventat cu aproape 100 de ani mai devreme de Eugene Rimmel. Până în prezent, în multe limbi, de exemplu, în franceză şi portugheză, termenul „rimmel” înseamnă, pur şi simplu, rimel. Cu toate acestea, cel care a adus rimelurile în vogă (inventat în 1830 de Rimmel) este cel meţionat mai devreme, Williams. Iniţial, acesta l-a denumit Lash-Brow-ine, şi doar mai târziu i-a schimbat numele în Maybelline.
2. De ce femeile au tendinţa de a dechide gura în timpul aplicării rimelului?
Multe femei au gestul reflex de a deschide gura în timpul aplicării rimelului. Probabil că niciuna dintre dumneavoastră nu s-a gândit de ce. Totuşi, răspunsul la acest puzzle este foarte simplu – când dechidem gura, ne este mai uşor să nu clipim!
3. Fiecare rimel nou este revoluţionar.
Se pare că rimelul este un produs dificil de inovat – rolul acestuia este de a acoperi bine genele. În orice caz, se pare că fiecare schimbare a produsului cosmetic reprezintă o mică revoluţie în lumea cosmetică.
Prima încercare de a crea un cosmetic pentru a întuneca şi înfrumuseţa genele a avut loc în Egiptul antic prin combinarea kholului, mierii şi excrementelor de crocodil. Datorăm această invenţie faptului că cineva a încercat să creeze un rimel. Următoarea revoluţie, după lansarea rimelului Maybelline, a fost crearea rimelului rezistent la apă, în anul 1938. Deşi, iniţial, conţinea 50% terebentină inflamabilă, acesta s-a dovedit a fi un succes. Doar 20 de ani mai târziu, Revlon a introdus rimelul cu periuţă! Toate versiunile anterioare aveau formă de pomadă. Următorul pas revoluţionar a fost introducerea primului rimel colorat.
În prezent, fiecare nouă formulă îmbunătăţită sau aplicator cu formă schimbată reprezintă o mică revoluţie, ceea ce ar trebui să ne aducă mai aproape de un machiaj facil, durabil şi impecabil.
4. Cât timp rămâne rimelul proaspăt?
Dintre toate produsele disponibile pe piaţa cosmetică (fără a include produsele manuale, fără conservanţi), rimelul este produsului cu cel mai mic termen de valabilitate. Se recomandă înlocuirea rimelului la fiecare 3-6 luni, deoarece după această perioadă, rimelul îşi pierde proprietăţile şi un număr prea mare de bacterii periculoase se acumulează în interiorul tubului.