Rimelurile cu fibre au scopul de a alungi genele, acumulându-se separat pe vârful fiecărei gene. Acest tip de rimel vizează genele scurte şi subţiri şi se aşteaptă să creeze un efect „wow”. Chiar fac minuni aceste rimeluri? Merită să cumpărăm un rimel cu fibre? Sunt produse sigure? Care sunt rezultatele?
Ce sunt fibrele din compoziţia rimelui?
Fibrele din compoziţia unui rimel sunt molecule obţinute din substanţe sintentice precum nailonul, poliesterul şi celuloza. Aceste substanţe sunt extrem de populare în domeniul industrial. Datorită acestora, pot fi produse multe obiecte de uz zilnic: cabluri, părţi de bicicletă, sfori sintetice, colanţi şi numeroase materiale impermeabile.
Nailonul, celuloza şi poliesterul, sub forma unor particule mici, sunt introduse în compoziţia rimelurilor pentru a face ca straturile de cosmetic să se lipească de gene şi să se acumuleze la nivelul vârfurilor genelor. Astfel, genele vor fi, cu siguranţă, mai lungi. Rimelurile cu fibre sunt frecvent etichetate ca Rimeluri 3D. Acest termen descrie efectul pe care ar trebui să-l ofere produsul cosmetic. Pentru a clarifica, Rimelul 3d trebuie să accentueaze aspectului straturilor aplicate de rimel, cu alte cuvinte, genele ar trebui să fie considerabil înfrumuseţate.
Fibrele în rimel. Efectele oferite genelor
Rimelurile cu fibre atrag prin promisiunea de a obţine gene lungi până la cer: lungi, dese şi accentuate. Acesta este efectul la care ar trebui să ne aşteptăm? Din păcate, rimelurile cu fibre nu sunt potrivite pentru oricine. Conform opiniilor, rimelul este foarte dificil de aplicat deoarece există riscul de a supraîncărca genele încă de la primul strat. În principiu, excesul de materail nu aduce efecte cu apect natural. Deseori, acestea sunt atât de subţiri încât vârfurile genelor încep să se curbeze şi îndoaie, iar rimelul se cojeşte după numai câteva ore. Fibrele sunt fugace deoarece nu dispun de o aderenţă suficientă. Astfel, straturile devin fragile şi se cojesc, ceea ce strică întregul machiaj.
De asemenea, merită subliniat că fibrele nu separă genele şi creează destul de rapid efectul inestetic de picioare de păianjen. Ce sunt picioarele de păianjen? Sunt gene grupate, aproape lipite împreuna, nefiresc de groase. Evident, astfel de gene sunt inestetice şi mai degrabă stridente, în loc de a ne scoate în evidenţă frumuseţea.
Fibre in rimel. Nocivitate
Ultima problemă, dar foarte importantă, a rimelurilor cu fibre este controversa creată de substanţele menţionate mai sus. Mai exact, acestea sunt incluse în grupul de substanţe cu potenţial alergic. Frecvent, fibrele irită ochii, ajung în interiorul pleoapelor, provoacă vedere înceţoşată, mâncărime, înţepăruri şi lăcrimare. Purtătoarele de lentile de contact ar trebui să evite folosirea rimelurilor cu fibre deoarece moleculele microscopice pot pătrunde sub lentile şi irita cu uşurinţă globii oculari.
Fibre în rimel. Cum să le recunoaştem în lista de ingrediente
Fibrele în rimel pot fi recunoscute fie prin inscripţia 3D de pe pachet, fie prin citirea INCI. Fibrele apar sub diferite denumiri: celofibră, policaprolactamă. poliamida-6, PA-6 (nailon-6) şi poliester-5.
Fibre în rimel. Opinii
Rimelurile 3D nu au obţinut opinii pozitive. Frecvent, femeile se plâng de durata scură de viaţă a acestor tipuri de rimel, aplicare dificilă, efect inestetic, gene lipite, precum şi cojirea şi întinderea rimelului.